Η Κωνσταντίνα Καρβουνιάρη γεννήθηκε και ζει στην πανέμορφη Πάτρα. Από την ηλικία των τεσσάρων ετών οι γονείς της την έγραψαν στο Πατραϊκό Ωδείο, όπου και μέχρι τα δεκαοχτώ της σπούδασε μουσική. Πήρε το πτυχίο της στο πιάνο, στην αρμονία, στην αντίστιξη και στη φούγκα. Όπως καταλαβαίνει κανείς, η μουσική κυλάει στο αίμα της. Από παιδί το όνειρό της ήταν να γίνει δασκάλα μουσικής. Βέβαια, όταν βγήκε στην αγορά εργασίας, ξεκίνησε η οικονομική κρίση, και ο τομέας της μουσικής, όπως και άλλοι τομείς εργασίας, πήρε την κατηφόρα.

Κωνσταντίνα Καρβουνιάρη
Κωνσταντίνα Καρβουνιάρη

Ομολογώ ότι το χαμόγελό της δεν το έχασε ούτε ένα λεπτό, καθόλη της διάρκεια της συνομιλίας μας. Κάτι, ακόμα, που ξεχώρισα είναι η ειλικρίνειά της, η καθαρότητα που είχε στο πρόσωπό της και στα μάτια της. Άραγε, αυτά τα παιδιά είναι γι’ αυτήν τη δουλειά, αναρωτήθηκα μετά από λίγη ώρα που μιλούσα μαζί της. Μου απάντησε πως «Ναι, είναι», αλλά, δυστυχώς, δεν έχουν μεγάλη τύχη, γιατί ζητάνε πράγματα που δεν είναι διατεθειμένη να δώσει! Έτσι, το 2017 αποφάσισε να πάει στο «Voice», για να αλλάξει, μόνη της, την τύχη της. Τι έγινε; Θα τα δούμε όλα παρακάτω!

Κωνσταντίνα, ποιος σε ενέπνευσε να αρχίσεις μία καριέρα μουσικής;

Στα δεκαεννιά μου, τελείως τυχαία, καθώς ήμασταν σε μία ταβέρνα με τους γονείς μου, όπου είχε ζωντανή μουσική, με παρότρυναν οι δικοί μου να πω ένα τραγούδι μαζί με την ορχήστρα. Εκεί ανακάλυψα έναν νέο κόσμο για ‘μένα, καθώς τα παιδιά της ορχήστρας μού έκαναν, αμέσως, πρόταση για συνεργασία, και δέχτηκα με μεγάλη χαρά. Από τότε, και μέχρι τώρα, η μουσική μου έκφραση συνεχίστηκε και βγήκε, πλέον, μέσα από τις φωνητικές μου χορδές, και όχι από το πιάνο!

Από μουσικός, δηλαδή, έγινες τραγουδίστρια!

Ακριβώς! Ήταν λίγο περίεργο αυτό για εμένα, γιατί, μέχρι τότε, τα ακούσματά μου και οι γνώσεις μου ήταν, καθαρά, σε κλασική μουσική. Όλα, όμως, έγιναν, μέχρι τώρα, τόσο αβίαστα. Μπήκα στον χώρο της νύχτας και της διασκέδασης, χωρίς να πιέσω καταστάσεις. Να πω την αλήθεια μου, δεν έχω καταλάβει πώς πέρασαν, ήδη, δέκα χρόνια γεμάτα σε αυτόν τον χώρο. Έτσι, απέκτησα μία νέα ταυτότητα. Δεν είμαι, απλώς, μουσικός αλλά και τραγουδίστρια!

Σύμφωνα με όλα όσα ακούμε, τελευταία, για τους καλλιτέχνες, και συγκεκριμένα για τον χώρο του θεάτρου, πώς θα περιέγραφες τον μουσικό χώρο;

Όλοι τα συζητάνε μεταξύ τους αλλά κανείς δε βγαίνει να μιλήσει. Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι που έχουν πάει μπροστά έχουν πάει μπροστά για συγκεκριμένο λόγο. Γιατί έκαναν κάποια χατίρια. Δεν αρέσει σε κάποιους να ακούνε «όχι». Αυτοί, όμως, είναι που μπορούν και να σε προωθήσουν… Οπότε, αν ακούνε «όχι» αυτοί, το ίδιο ακούς και εσύ! Τόσο απλά!

Εσένα ποιο είναι το χειρότερο που σου έχει συμβεί;

Από πολύ γνωστό επιχειρηματία στην Πάτρα σε ένα έθιμο που έχουμε εμείς εδώ και μοιράζαμε σοκολάτες, το γλυκό έθιμο του Πατρινού Καρναβαλιού, όταν τόλμησα να του προσφέρω μία από ευγένεια, μου είπε: «Για να τη φάω θα τη βάλω στο μ….ί σου, και θα τη γλείψω»!

Τι έκανες;

Παραιτήθηκα! Εξαφανίστηκα, χωρίς να ενημερώσω κανέναν. Γνωρίζω ότι ήταν κακό για την καριέρα μου, αλλά προτιμώ να με σέβονται, παρά να γίνω πρώτο όνομα.

Από συνεργάτη δέχτηκες ποτέ κάποια άσχημη συμπεριφορά;

Από άντρα συνεργάτη, όχι. Από γυναίκες, όμως, ναι! Από γυναίκες έχω λάβει κοροϊδία, γιατί δεν έκανα αυτά που «πρέπει».

Ποια είναι τα «πρέπει»;

Να καθίσω στο πρώτο τραπέζι δίπλα στον επιχειρηματία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Να ντυθώ προκλητικά, ακόμα και να μη φορέσω εσώρουχο! Γι’ αυτό και σταμάτησα από τα μπουζούκια, και τα τελευταία χρόνια τραγουδώ μόνο σε μικρά μαγαζιά και ταβέρνες.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για ‘σένα;

Η μεγαλύτερη πρόκληση για ‘μένα ήταν να πάω στο «Voice». Συγκεκριμένα, ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου, και το κέρδισα! Κατάφερα και έφτασα μέχρι το 1ο live με την υπέροχη Έλενα Παπαρίζου! Ήταν μία απίστευτη, μαγική, μοναδική εμπειρία που θα την έκανα ξανά και ξανά!

Κωνσταντίνα Καρβουνιάρη
Κωνσταντίνα Καρβουνιάρη: “Το «Voice» ήταν μία μοναδική εμπειρία!”

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο, μέχρι τώρα, στην καριέρα σου;

Η υγεία μου. Πάσχω από πολλαπλή σκλήρυνση από το 2016. Τον Σεπτέμβριο του 2019, μετά από μία έντονη, συναισθηματικά, περίοδο, ξύπνησα μία μέρα και δεν μπορούσα να περπατήσω. Μετά από 2 μήνες, ουσιαστικά, κατάφερα να σηκωθώ και να περπατήσω. Από τότε, λοιπόν, κατάλαβα ότι το μόνο που μετράει είναι η υγεία! Φυσικά, 2 μήνες, και παραπάνω, δε δούλευα, και, όταν ξεκίνησα να δουλεύω, ευτυχώς είχα πολύ καλούς εργοδότες, και με άφησαν να πηγαίνω με τα αθλητικά παπούτσια, και να κάθομαι στην καρέκλα. Κάποιες φορές ήμουν όρθια αλλά ακουμπούσα σε σκαμπό. Κανείς δεν είχε καταλάβει κάτι, γιατί δεν έπαψα ποτέ να χαμογελώ! Αυτή είναι η ζωή, και εγώ έμαθα να αυτοσαρκάζομαι μαζί της, και όχι να γκρινιάζω! Έμαθα να ζω την κάθε στιγμή και να την απολαμβάνω!

Ποια είναι τα σχέδιά σου;

Θέλω πολύ να συνεχίσω στον χώρο αυτό, γιατί, μέσα από αυτά τα χρόνια, έμαθα να ξεχωρίζω τι θέλω και τι δε θέλω να ακολουθήσω σε μουσικά ακούσματα, άρα ξέρω, πλέον, και προς τα πού θελω να κινηθώ, για να νιώσω πλήρης και να εξελίξω, ακόμα περισσότερο, τον εαυτό μου. Από την πρώτη στιγμή δεν έχω σταματήσει να μελετάω και να απαιτώ από εμένα να γίνομαι καλύτερη, ακόμα καλύτερη! Επίσης, θέλω να γίνω δασκάλα πιάνου!

Ποιο είναι το «μότο» σου;

«Carpe diem»…δηλαδή «άδραξε τη μέρα»!

Και το δικό μου! Τι θα έλεγες σε κάποιον που ξεκινάει τώρα το ταξίδι του στο τραγούδι;

Να κλείσει τα αφτιά του, και να κάνει αυτό που θέλει. Θα βρεθούν πολλοί στον δρόμο του που θα θελήσουν να τον σταματήσουν, κυρίως συνάδελφοι. Να μην παρεκκλίνει από τον στόχο του. Αν θέλεις να φτάσεις εκεί που θέλεις, μη σταματάς να μελετάς και να εξελίσσεσαι. Να το κάνεις επειδή το αγαπάς, για να σε αγαπήσει και αυτό…και, κυρίως, να είσαι ταπεινός. Η επανάπαυση δε βοήθησε, ποτέ, κανέναν. Μέσα από τη μουσική προσπάθησε να μη χάσεις τον εαυτό σου ̇̇ αντίθετα, μέσα από τη μουσική θα βρεις ποιος είσαι! Καλή επιτυχία και… μην παρατάτε, ποτέ, τα όνειρά σας!

Σε ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κουβέντα μας. Εύχομαι να μη χάσεις ποτέ αυτό το όμορφο χαμόγελο! Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις!

Διάβασε επίσης: Με το τραγούδι «Last dance» και τη Stefania η Ελλάδα στην Eurovision 2021

Παγκόσμια Ημέρα Χορού: Συνέντευξη με τη χορεύτρια  χορογράφο Δέσποινα Καπουλίτσα

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.