Το έλαιο jojoba χρησιμοποιείται, ευρέως, από ιθαγενείς της Αμερικής και παράγεται με την ψυχρή πίεση από τους καρπούς του jojoba, που φτάνει σε ύψος τα 3m και μπορεί να βρεθεί στις ερήμους των ΗΠΑ και του Μεξικού.

Είναι γνωστό από τη  χρήση του στην ιατρική για θεραπεία στα μάτια, φλεγμονές στον λαιμό και δερματικές βλάβες.

Το λάδι jojoba συνθέτει τα έλαιαν συνδυάζοντας αλκοόλες, λίπη και λιπαρά οξέα. Έχει τη σύσταση υγρού κεριού, δεν οξειδώνεταιν και γι’ αυτόν τον λόγο δεν αλλοιώνεται. Το φυτό jojoba περιέχει μία ουσία που είναι εκπληκτικά όμοια μ’ ένα συστατικό που βρίσκεται στην εγκεφαλική κοιλότητα της φάλαινας. Το συστατικό αυτό έχει φυσικές γαλακτοματοποιητικές ιδιότητεςν και γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιείταιν ευρύταταν στις καλλυντικές κρέμες. Η ανακάλυψη της αντίστοιχης ουσίας στο φυτό jojoba βοηθάει στην αποτροπή της περαιτέρω μείωσης του αριθμού των φαλαινών.

Διάβασε επίσης: Μύρτιλο ή blueberry: ο καρπός της αντιγήρανσης

Το έλαιο Jojoba

Το λάδι jojoba έχει αντιφλογιστικές ιδιότητες, συνεπώς είναι ιδανικό για θεραπεία δερματικών φλεγμονών. Έχουν παρατηρηθεί καλά αποτελέσματα από τη χρήση του λαδιού jojoba σε ψωρίαση και εκζέματα. Θρέφει το δέρμα και ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις ηλικίες.

Το λάδι jojoba περιέχει βιταμίνες, όπως βιταμίνη Ε και μεταλλικά στοιχεία τα οποία βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος και στη μεταξένια υφή του. Είναι φυσικό φίλτρο αντιηλιακό (SPF 4) και καθιστά μία ενδιαφέρουσα βάση για τις αντηλιακές κρέμες. Επίσης, είναι αποτελεσματικό για την ξηρότητα και την πιτυρίδα, και μπορεί, από μόνο του, να χρησιμοποιηθεί για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Η υφή του λαδιού μοιάζει με τον όξινο μανδύα του δέρματος, και γι’ αυτόν τον λόγο διατηρεί την υγρασία του δέρματος και την ελαστικότητά του σε κάθε τύπο του. Περιέχει ανόργανα άλατα και κηρώδες συστατικό που μιμείται το κολλαγόνο.

Τέλος, βοηθάει στη διατήρηση του μαυρίσματος για περισσότερο χρόνο. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά λάδια σε όλον τον κόσμο.

Κατσιλέρη Άννα

Πρώτη δημοσίευση του άρθρου εδώ: aisthitiki-simera.gr

Διάβασε επίσης: Αρωματοθεραπεία: Το σωστό έλαιο για κάθε χρήση

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.