Μπορεί να ακουστεί λίγο βαρύ, αλλά, καλό είναι, να το έχεις στο μυαλό σου! Η συμπεριφορά σου ως γονιός προκαθορίζει τη ζωή των παιδιών σου.

Οι πράξεις που θα κάνεις και οι συνήθειες που θα αναπτύξεις στη διάρκεια της ζωής σου θα επηρεάσουν τα παιδιά σου για πάντα. Η διαγωγή σου θα τα επηρεάζει κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής τους. Όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω σου.

Σκέψου πριν μιλήσεις. Πριν πράξεις. Πριν κλείσεις την πόρτα δυνατά. Γιατί τα χρόνια περνάνε, και πίσω δεν γυρνάνε. Γιατί μπορεί να έρθει η στιγμή που θα σκεφτείς αυτό, ακριβώς, που σκέφτηκε ο Ραβίνος Χάρολντ Κούσνερ:

«Μακάρι να μου είχε πει κάποιος, πριν από είκοσι δύο χρόνια, ότι θα έβρισκα το παντοτινό νόημα της ζωής μου στη διαμόρφωση των αξιών των παιδιών μου, και όχι στην επαγγελματική μου επιτυχία.»

Διάβασε επίσης: Γονείς «ελέφαντες» ή γονείς «τίγρεις»: ποιος τύπος γονέα είσαι;

Η συμπεριφορά σου ως γονιός προκαθορίζει τη ζωή των παιδιών σου

«Υπάρχουν μικρά ματάκια στραμμένα πάνω σου που σε παρακολουθούν νύχτα και μέρα. Υπάρχουν μικρά αυτάκια γύρω σου που μονομιάς ακούν την κάθε σου λέξη.
Υπάρχουν μικρά χεράκια πρόθυμα να κάνουν ότι κάνεις. Και ένα μικρό παιδί που ονειρεύεται τη μέρα που θα γίνει σαν εσένα.

Είσαι αυτού του μικρού ανθρώπου το ίνδαλμα. Είσαι ο σοφότερος των σοφών. Στο μικρό του μυαλουδάκι δεν γράφει ποτέ για σένα υποψίες. Πιστεύεις σε ‘σένα ολόψυχα. Σε ότι λες και κάνεις. Θα λέει και θα κάνει ότι και εσύ όταν μεγαλώσει και γίνει σαν εσένα.

Υπάρχει ένας άνθρωπος μικρός με μάτια διάπλατα που πιστεύει πως έχεις πάντα δίκιο. Και με τα μάτια του πάντα ορθάνοιχτα σε παρακολουθεί νύχτα και μέρα. Αποτελείς παράδειγμα σε ότι κάνεις κάθε μέρα. Για το μικρό παιδί που προσδοκά να μεγαλώσει και να γίνει σαν εσένα.»

Ανώνυμος

Βιβλιογραφία:
“Η Σοφία του γονέα” – Καλλιέργησε τη νοοτροπία του νικητή στο παιδί σας
Εκδόσεις Διόπτρα

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.