Η ψυχολογία του παιδιού κατά τη διάρκεια των εξετάσεων μπορεί να είναι επηρεασμένη από διάφορους παράγοντες, όπως η πίεση των επιδόσεων, ο φόβος της αποτυχίας, ο ανταγωνισμός με άλλους συμμαθητές και η αναμονή για τα αποτελέσματα.

Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε την ψυχολογία του παιδιού σας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων:

Επιδείξτε κατανόηση και υποστήριξη

Αναγνωρίστε τον πιθανό στρες και τις ανησυχίες του παιδιού και δείξτε του ότι είστε εκεί για να το υποστηρίξετε. Ακούστε τις ανησυχίες του και προσπαθήστε να το κατανοήσετε αντί να απομονώνετε τα συναισθήματά του.

Ενθαρρύνετε τη θετική σκέψη

Βοηθήστε το παιδί να αντιμετωπίσει το άγχος και τον φόβο με θετικές σκέψεις. Ενθαρρύνετε το να σκέφτεται τις προσωπικές του επιτυχίες και τις ικανότητές του και επικεντρωθείτε στην πρόοδό του αντί να επικεντρώνεστε αποκλειστικά στο αποτέλεσμα των εξετάσεων.

Δημιουργήστε ένα θετικό περιβάλλον

Διατηρήστε μια θετική ατμόσφαιρα στο σπίτι ή στο περιβάλλον όπου το παιδί διαβάζει. Εκφράζετε την εμπιστοσύνη σας στις ικανότητές του και ενθαρρύνετέ το να προσπαθεί.

Παρέχετε χρόνο για μελέτη

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί έχει αρκετό χρόνο για να ετοιμαστεί. Βοηθήστε το να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα μελέτης και διαμορφώστε ένα περιβάλλον χωρίς διακοπές και αποσπάσεις.

Παράσχετε υλική υποστήριξη

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί έχει πρόσβαση στα απαραίτητα βιβλία, σημειώσεις και άλλους πόρους που θα το βοηθήσουν στην προετοιμασία του.

Καλή επιτυχία στα παιδιά αλλά και στους γονείς!!

Διάβασε επίσης: Πανελλήνιες εξετάσεις: Πώς να βοηθήσετε το παιδί να αντιμετωπίσει το άγχος των εξετάσεων

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.