Σύμφωνα με τον Osho το σεξ δημιουργεί ζήλια…Είναι, όμως, κάτι δευτερογενές. Το ζήτημα δεν είναι πώς να αποβάλεις τη ζήλια, αλλά πώς να μεταμορφώσεις το σεξ σε αγάπη. Μόνο τότε εξαφανίζεται η ζήλια. Άλλωστε, δεν μπορείς να αποβάλεις τη ζήλια, επειδή δεν μπορείς να αποβάλεις το σεξ.

Τι είναι η ζήλια;

Για να κατανοήσουμε τι είναι η ζήλια, ο Osho μάς εξηγεί:

Όποτε συνδέεσαι, πραγματικά, με κάποιον, φοβάσαι, γιατί το σεξ στην πραγματικότητα δεν είναι σχέση αλλά εκμετάλλευση. Αν σε έλκει σεξουαλικά ένας άντρας, ή μια γυναίκα, πάντα φοβάσαι ότι μπορεί να πάει με κάποιον άλλο ή άλλη. Εκμεταλεύεστε ο ένας τον άλλο αλλά δεν αγαπάτε! Αυτός ο φόβος γίνεται ζήλια, ώστε να μην επιτρέψεις τα πράγματα να εξελιχθούν! Θα κάνεις τα πάντα για να κλείσεις κάθε πόρτα. Κάθε μονοπάτι. Ακόμα και να κοιτάξει θα είναι σήμα κινδύνου. Θα κλείσεις όλους του τρόπους!

Τότε, όμως, γεννιέται το πρόβλημα. Όταν όλες οι πόρτες είναι κλειστές, τότε ο άντρας ή η γυναίκα νεκρώνεται. Γίνεται ένας φυλακισμένος, ένας σκλάβος. Και δε γίνεται να αγαπάς έναν νεκρό.

Δεν μπορείς να αγαπάς κάποιον που δεν είναι ελεύθερος.

Η αγάπη είναι όμορφη μόνο όταν δίνεται ελεύθερα. Είναι όμορφη, όταν δεν την παίρνει κανείς με το ζόρι. Δεν την επιβάλλει, δεν την απαιτεί…! Όμως, όσο περισσότερο ελέγχεις τόσο περισσότερο σκοτώνεις, επειδή εξαφανίζεται η ελευθερία. Και τότε το άλλο πρόσωπο είναι μαζί σου για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από την αγάπη.

Διάβασε επίσης: Αλκυόνη Παπαδάκη: Αυτό πρέπει να είναι η αγάπη

Πώς μπορείς να μεταμορφώσεις το σεξ σε αγάπη;

Αν μεταμορφώσεις το σεξ σε αγάπη, μόνο τότε εξαφανίζεται η ζήλια. Όταν αγαπάς κάποιον, η ίδια η αγάπη είναι εγγύηση. Η ίδια η αγάπη είναι εξασφάλιση.

Όταν αγαπάς κάποιον, έχε του εμπιστοσύνη ότι δε θα πάει με κάποιον άλλον. Αν πάει, δεν υπάρχει αγάπη και τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Η αγάπη φέρνει αυτήν την κατανόηση. Δεν υπάρχει ζήλια. Αν υπάρχει ζήλια, να ξέρεις καλά ότι δεν υπάρχει αγάπη. Απλά κρύβεις το σεξ πίσω από την αγάπη!

Διάβασε επίσης: Αυτά τα χαρακτηριστικά δηλώνουν ότι έχεις άγχος δέσμευσης

Βιβλιογραφία Osho “Ζήλια” εκδόσεις Ρέμπελ

 

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.