Οι συναισθηματικοί ανάπηροι είναι εκείνοι που εξαρτώνται διαρκώς από την επιβεβαίωση ότι κάποιος τους θέλει, τους αγαπάει, ότι είναι ωραίοι, ότι είναι καλοί. Συνήθως πρωταγωνιστούν σε διαλόγους όπως:

“Με αγαπάς;”

“Ναι σε αγαπώ!”

“Σε πείραξε;”

“Ποιο πράγμα;”

“Που σε ρώτησα…”

“Όχι γιατί να με πειράξει;”

“Καλά… εξακολουθείς δηλαδή να με αγαπάς;”

Ο συναισθηματικά ανάπηρος βρίσκεται μονίμως σε αναζήτηση κάποιου που θα του επαναλαμβάνει ότι ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να πάψει να τον αγαπάει. Όλοι επιθυμούμε, φυσικά, να μας αγαπάει αυτός που αγαπάμε αλλά είναι τελείως διαφορετικό να ζει κανείς για την επιβεβαίωση.

Οι άντρες έχουν μεγαλύτερη τάση προς τη συναισθηματική αναπηρία από ότι γυναίκες

Οι γυναίκες όταν είναι ανάπηρες είναι σε θέματα πρακτικά όχι συναισθηματικά.

Ας πάρουμε 1000 χωρισμένα ζευγάρια τρεις μήνες μετά τον χωρισμό τους και ας παρατηρήσουμε την εξέλιξή τους. Το 95% των ανδρών είναι ήδη με άλλη γυναίκα συζούν ή είναι έτοιμοι να συζήσουν. Στη συζήτηση μαζί μας λένε δεν άντεχα να γυρνάω σπίτι και να βρίσκω τα φώτα σβηστά και να μην υπάρχει κανένας να με περιμένει. Δεν μπορούσα να περνάω τα Σαββατοκύριακα μόνος μου.

Οι γυναίκες σε ποσοστό 99% εξακολουθούν να ζουν μόνες με τα παιδιά τους. Μιλάμε μαζί τους και μας λένε αφού αποφάσισα τι έπρεπε να κάνω για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους και να τακτοποιήσω το οικονομικό ζήτημα, γιατί να θέλω έναν άντρα στο σπίτι; Για να μου λέει “φέρε μου τις παντόφλες αγάπη μου”… να μου λείπει! Οι γυναίκες μπορεί να έχουν βρει, μπορεί και να μην έχουν βρει ακόμη σύντροφο. Εύχονται, όμως, νοσταλγούν, θέλουν να βρουν κάποιον και να μοιραστούν μαζί του πράγματα, ωστόσο πολύ δύσκολα θα δεχτούν τον οποιονδήποτε απλώς και μόνο για να μην νιώθουν την απελπισία των σβηστών φώτων! Αυτό είναι ανδρικό χαρακτηριστικό.

*Δε σημαίνει φυσικά ότι όλες οι γυναίκες και όλοι οι άντρες είναι αναγκαστικά ανάπηροι ούτε ότι η ταξινόμηση αποκλείει την αντίθετη περίπτωση.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι, Ο δρόμος της αυτοεξάρτησης, φύλλα πορείας Ι

Διάβασε επίσης: Χόρχε Μπουκάι: «Το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο είναι να ζεις μία ζωή χωρίς να παίρνεις κανένα ρίσκο.»

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.