Αυτό που θα σας παρουσιάσουμε στο παρακάτω άρθρο, λοιπόν, είναι ένα δείγμα γευμάτων που θα σας προσφέρουν 30 γραμμάρια πρωτεΐνης, η οποία συστήνεται σαν η μέγιστη που μπορεί να αφομοιωθεί από τον οργανισμό, σε ένα γεύμα. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν αποτελεί κανόνα, αλλά θα είναι καλό να το ακολουθείτε. Εξάλλου, δεν υπάρχουν κανόνες!

Πράγματα που τώρα θεωρούνται δεδομένα στο μέλλον μπορεί να καταρριφθούν.

Γενικότερα, η φιλοσοφία μας είναι ότι δε θα πρέπει να επικεντρώνεστε σε λεπτομέρειες, όπως πόσα γραμμάρια τροφής να φάτε. Αν μπείτε σε έναν τέτοιο φαύλο κύκλο, θα χαθείτε και θα χάσετε το νόημα του fitness.

Fitness δε σημαίνει τρώω 50 γραμμάρια από εκείνο και 100 γραμμάρια από το άλλο για να μην ξεπεράσω τα λιπαρά και τις πρωτεΐνες που πρέπει να πάρω ανά γεύμα. Το fitness είναι κάτι ανώτερο και πιο σύνθετο, από τον τρόπο σκέψης μέχρι τον τρόπο δράσης και άσκησης.

Διάβασε επίσης: Η σημασία του προγράμματος και του προγραμματισμού στο fitness

Στην κατεύθυνση αυτή, λοιπόν, και για να ικανοποιήσουμε τους φίλους μας, θα σας αναφέρουμε κάποιους πολύ βασικούς άξονες, όσον αφορά στα γεύματα που περιέχουν 30 γραμμάρια πρωτεΐνης. Δε θα αναφερθούμε σε γραμμάρια, διότι πιστεύουμε ότι κανένας ερασιτέχνης αθλητής δε θα πρέπει να μπει σε μία τέτοια διαδικασία.

Γεύματα με 30 γραμμάρια πρωτεΐνης

  • 1 μέτριο στήθος κοτόπουλο + 1 ½ κούπα καστανό βρασμένο ρύζι.
  • 1 φιλέτο μοσχάρι ή χοιρινό + πατάτες φούρνου.
  • 4 αυγά + 10 αμύγδαλα ή 1 ½ κούπα καστανό ρύζι.
  • 1 γιαούρτι 2% + 10 αμύγδαλα ή καρύδια ή μία χούφτα κολοκυθόσπορους.
  • Σαρδέλες. 2 μέτριες σαρδέλες έχουν 7 γραμμάρια πρωτεΐνης περίπου, οπότε θα προτείναμε 10 σαρδέλες.
  • 1 τόνο σε νερό (1 φορά τη βδομάδα).
  • Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης αποτελεί, επίσης, το φακόρυζο.

Αυτές είναι κάποιες από τις εκατοντάδες επιλογές που έχετε. Σε κάθε γεύμα, θα έχετε, προφανώς, κάποια σαλάτα εποχής και 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης, αν θέλετε. Μπορείτε, επίσης, όπου σας αρέσει να συνοδεύσετε με λίγο cottage cheese, που είναι μία εξίσου πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης.

Διαβάστε περισσότερα στο my-fitness.gr

Διάβασε επίσης: Πένες από ρεβύθι με λαχανικά και φέτα

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.