Όταν έχεις μία δυνατή μαμά, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν χρειάζεσαι κανέναν άντρα για να βρεις την ευτυχία. Αντιλαμβάνεσαι ότι κάθε κορίτσι μπορεί να «ανθίσει» μόνο, χωρίς κάποιο στήριγμα.

Όταν έχεις μία δυνατή μαμά, μαθαίνεις να καλλιεργείς την ανεξαρτησία σου. Πώς να εκφράζεις την άποψή του σε κοινωνικές περιστάσεις. Πώς να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου στις διαμάχες. Πώς να επιβιώνεις μόνη σου και να εξελίσσεσαι. Ανακαλύπτεις πώς να φροντίζεις τον εαυτό σου, όπως έκανε και εκείνη, επειδή θέλεις να την κάνεις υπερήφανη.

Όταν έχεις μία δυνατή μαμά, μαθαίνεις τι είναι η αγάπη

Ξέρεις πώς πρέπει να φέρεται ο ένας στον άλλο σε μία οικογένεια. Ξέρεις πώς είναι μία υγιής σχέση και πώς μία τοξική. Ποιο είδος ανθρώπου πρέπει να χαιρετάς με ανοιχτές αγκάλες, και από ποιους πρέπει να κρατάς αποστάσεις.

Όταν έχεις μία δυνατή μαμά, σέβεσαι τον εαυτό σου. Δεν αφήνεις κανέναν να σε μειώνει. Δεν αφήνεις κανέναν να σε αντιμετωπίζει ως αντικείμενο και όχι ως άνθρωπο. Απαιτείς να σου συμπεριφέρονται με σεβασμό.

Όταν έχεις μία δυνατή μαμά, ξέρεις ότι το κλάμα δεν σημαίνει αδυναμία. Αποτυγχάνεις, πετυχαίνεις, πέφτεις και σηκώνεσαι. Πείθεις τον εαυτό σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις, ότι είσαι καλή. Ποτέ δεν αποδέχεσαι την αποτυχία ως επιλογή. Συνεχίζεις να προσπαθείς, μέχρι να καταφέρεις αυτό που θέλεις.

Δεν ξεχνάς ποτέ ότι αξίζεις. Δεν αφήνεις τους άλλους να σε εκμεταλλεύονται, επειδή ξέρεις ότι η μητέρα σου δεν θα ανεχόταν τέτοια συμπεριφορά. Κρατάς τα στάνταρντς σου ψηλά, επειδή έχεις διδαχθεί ότι αξίζεις το καλύτερο.

Όταν έχεις μία δυνατή μαμά, δεν νιώθεις ποτέ μόνη

Ό,τι κι αν συμβεί, έχεις κάποιον να σε σηκώσει. Έχεις κάποιον να σου υπενθυμίζει ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς. Έχεις κάποιον που θα σε σπρώξει να ακολουθήσεις τα όνειρά σου, επειδή ξέρει ότι είσαι αρκετά έξυπνη για να φτάσεις την επιτυχία.

Η δυνατή μαμά είναι η έμπνευσή σου. Είναι το πρότυπό σου. Όταν έχεις μία δυνατή μαμά, μεγαλώνοντας γίνεσαι μία δυνατή γυναίκα.

Διάβασε επίσης: Ποια είναι η σχέση μητέρας παιδιού;

Πηγή: newsitamea.gr

 

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.