Η μακαρονόπιτα είναι μία εύκολη πίτα, χορταστική και πεντανόστιμη που σίγουρα αρέσει σε όλους! Πάμε να δούμε πώς μπορείτε να τη φτιάξετε!
Μερίδες 10 μεγάλα κομμάτια
Συστατικά
- 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 500 γραμμάρια τρίμματα φέτας
- 1 κούπα τριμμένη γραβιέρα γλυκιά
- 3 αυγά χτυπημένα
- 3-4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1-2 κ.σ. βούτυρο
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Βράζεις σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο πριν από τον χρόνο βρασμού που γράφει στη συσκευασία.
- Τα σουρώνεις και τα ανακατεύεις με 1-2 κουταλιές βούτυρο, τα τρίμματα φέτας, την τριμμένη γραβιέρα, τα αυγά χτυπημένα με 3-4 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Σε λαδωμένο ταψί βάζεις τα μισά φύλλα κρούστας αφού τα λαδώσεις ελαφρά ανάμεσα, βάζεις τη γέμιση και καλύπτεις με τα υπόλοιπα φύλλα, ελαφρά λαδωμένα κι αυτά ανάμεσα.
- Ψήνεις περίπου 30 λεπτά στους 180°C μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Notes
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Μακαρονοσαλάτα με τραγανό προσούτο και παστέλι
Μακαρονοσαλάτα με καπνιστό σολομό και μους αβοκάντο
Κανελόνια με σπανάκι, φέτα και μυρωδικά
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.