Η έννοια της αγάπης είναι μία βαθιά έννοια. Διαφορετική για τον καθένα.

Η αγάπη δεν είναι εύκολη. Απαιτεί συνεχή συντήρηση. Απαιτεί σεβασμό. Εκτίμηση. Εμπιστοσύνη. Απαιτεί και θυσίες. Η αγάπη όμως είναι όμορφη! Σου δίνει δύναμη και θάρρος! Όπως λέει και Λάο Τσε:

Το να αγαπιέσαι πολύ από κάποιον σου δίνει δύναμη, ενώ το να αγαπάς πολύ κάποιον σου δίνει θάρρος…

Είναι αλήθεια ότι όσο λιγότερη αγάπη δίνετε, αλλά και παίρνετε, τόσο περισσότερη θλίψη είναι πιθανό να βιώσετε στη ζωή σας. Η αγάπη είναι, ίσως, το καλύτερο αντικαταθλιπτικό που υπάρχει!

Οι περισσότεροι άνθρωποι με κατάθλιψη δεν αγαπούν τον εαυτό τους και δεν νιώθουν ότι τους αγαπούν οι άλλοι.

Η αγάπη, όμως, είναι ικανότητα. Μαθαίνεται και εξελίσσεται όσο ζούμε. Μάθετε να αγαπάτε. Τολμήστε να αγαπάτε και ας αποτύχετε. Μη μείνετε στη θλίψη από φόβο να αγαπήσετε.

Η έννοια της αγάπης στις ανθρώπινες σχέσεις

Σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν διαφορές. Το ζήτημα είναι να εντοπιστούν οι διαφορές και να αποφασίσετε αν θέλετε να τις αντιμετωπίσετε ή να σκοτώσετε τη σχέση σας.

Όταν οι διαφορές αναγνωριστούν μόνο τότε μπορούν να αντιμετωπιστούν. Διαβάστε την ανάγκη του συντρόφου σας. Τι χρειάζεται πραγματικά αυτό το άτομο για τη δική του ευημερία; Τι χρειάζεστε εσείς; Συζητήστε το.

Αν αγαπάς προσπαθείς για το καλύτερο της σχέσης. Αρκεί να έχει βάσεις η σχέση. Δεν προσπαθείς βυθίζοντας εσένα στον γκρεμό. Προσπαθείς για να βυθιστείς ακόμα πιο βαθιά στην αγάπη. Στην απόλυτη αγάπη.

Διάβασε επίσης: Ο έρωτας και η αγάπη έννοιες ταυτόσημες, αντίθετες ή απλά διαφορετικές;

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αγάπη στον εαυτό σας

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.