Παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών αποτυπώνουν τις σκέψεις τους σε έργα ζωγραφικής, μέσω διαγωνισμού της «Eurobank»

Η ανάγκη τους για επικοινωνία, η αγωνία, το σχολείο και η έλλειψη της παρέας ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν παιδιά από 4 έως 17 ετών και αποτυπώθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε τον Δεκέμβριο η «Eurobank» για τα παιδιά των εργαζόμενων, με αφορμή τις φετινές εορτές των Χριστουγέννων.

«Ό,τι νοσταλγώ πιο πολύ- η ευχή μου για τη χρονιά που έρχεται»

«Ό,τι νοσταλγώ πιο πολύ- η ευχή μου για τη χρονιά που έρχεται» ήταν το θέμα του χριστουγεννιάτικου διαγωνισμού ζωγραφικής που διοργάνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο η «Eurobank» για τα παιδιά των εργαζόμενων, σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν πέντε άτομα του μουσείου και δύο στελέχη της Τράπεζας.

Συνολικά κατατέθηκαν 696 έργα, από τα οποία επιλέχθηκαν 50, και από αυτά η κριτική επιτροπή κατέληξε στα 12 νικητήρια που κερδίζουν έπαθλα (500 ευρώ), καθώς και στην επιλογή του πρώτου έργου το οποίο αποτέλεσε τη φετινή ηλεκτρονική ευχετήρια κάρτα του Ομίλου.

σκέψεις σε έργα ζωγραφικής
Παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών αποτυπώνουν τις σκέψεις τους σε έργα ζωγραφικής

Η ευχετήρια κάρτα που, τελικά, επιλέχθηκε, είχε θέμα την αγκαλιά, και είναι έργο του Θεμιστοκλή Παπακυριαζή, ηλικίας 12 ετών. Από όλα σχεδόν τα έργα αναδεικνύεται ο ρόλος και η σημασία του σχολείου που αποτελεί πυρήνα της κοινωνικοποίησης των παιδιών, η ανάγκη τους για επικοινωνία, καθώς και το πώς τα παιδιά κάθε ηλικίας βιώνουν τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία. Και, βεβαίως, τα παιδιά εύχονται την επαναφορά στην καθημερινότητα, την επιστροφή τους στο σχολείο, που, εκτός από το μάθημα, προσφέρει παιχνίδι, χαρούμενες φωνές και φίλους.

Η «Eurobank» στη διάρκεια των φετινών εορτών ανέλαβε την κατασκευή εργαστηρίου πληροφορικής στο Δημοτικό Σχολείο ‘Ανω Βαθέος Σάμου, κάτι που υπάρχει και ως λεκτικό πάνω στην ευχετήρια κάρτα που εστάλη φέτος, αντί δώρων. Το σχολείο στεγάζεται σε ιστορικό κτήριο του 1902, το οποίο επλήγη σοβαρά από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε επίσης: Εικαστική ψυχοθεραπεία στα παιδιά

Κορίτσι με σύνδρομο down πραγματοποίησε έκθεση ζωγραφικής σε κλιμακοστάσιο οικοδομής

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.