Τι σου διδάσκει το Πάσχα σε επίπεδο αυτοβελτίωσης;

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξυπνούν μια μέρα και ανακαλύπτουν ότι η ζωή τους χρειάζεται μια αλλαγή, ένα θαρραλέο βήμα. Η διαπίστωση από μόνη της δε θα φέρει τη λύση.

Φυσικά, η διαπίστωση για να είναι ουσιαστική, απαιτεί την ανάληψη της ευθύνης και τη σύγκρουση με τον ίδιο μας τον εαυτό. Δεν είναι εύκολο ο άνθρωπος να κοιτάξει στον καθρέφτη την ψυχή του και τα βάθη της και να τα μάθει με ένα μαγικό κουμπί όλα.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε σε μας μόνο και όχι στο περιβάλλον και τους άλλους που όντως η επιρροή τους μπορεί να είναι μεγάλη. Οι πεποιθήσεις του τύπου “Εγώ κάνω κάτι λάθος αλλά…φταίει η εργασία μου, ο καιρός, οι γονείς μου, η χώρα” αποτελεί τη μεγαλύτερη παγίδα στο να μην αλλάξουμε θέση εμείς.

Τι σου διδάσκει, όμως, το Πάσχα σε επίπεδο αυτοβελτίωσης;

Η προσωπική μας σταύρωση

Οι αλλαγές δεν είναι πάντα ευχάριστες. Ειδικά όταν πρόκειται να συγκρουστούμε με τον εαυτό μας και με όσα μάθαμε να κάνουμε για χρόνια αλλά και να εκτεθούμε σε νέα πράγματα που υπερβαίνουν τη βολή μας.

Είναι όμως αναγκαίες. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι τα αποτελέσματα σε πολλές καταστάσεις έρχονται, όταν κάνουμε και πράγματα που δε μας αρέσουν.

Κατέκτησε ποτέ κανείς την ευτυχία χωρίς κόπο;

Η ζωή με τις προκλήσεις και τα προβλήματα που φέρνει, θα μας αλλάξει μια μέρα, άλλους νωρίτερα και άλλους αργότερα. Είναι καλύτερα εμείς να κάνουμε τη δική μας προσπάθεια, έτσι ώστε να κερδίσουμε χρόνο και να κάνουμε όμορφα πράγματα. Έτσι θα φέρουμε αποτελέσματα και σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις μελλοντικές καταστάσεις.

Διάβασε επίσης: Αυτοεκτίμηση, η μαγική λέξη της ευτυχίας

Μετά από κάθε Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση.

Θέλει χρόνο, υπομονή, επιμονή και πίστη. Άλλωστε, πολλά πράγματα που κάνουμε δεν τα πετυχαίνουμε με την πρώτη. Τι θα κάνουμε λοιπόν; Θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια; Αν το κάνουμε σημαίνει ότι δε θέλουμε ουσιαστικά την αλλαγή και γυρνάμε στο «ναι, αλλά…».

Όταν κάτι είναι για καλό και γενικά για καλό σκοπό δεν το εγκαταλείπουμε και ειδικά αν πρόκειται για την βελτίωση και την «Ανάσταση» μας. Θα πέσουμε ξανά και ξανά αλλά θα σηκωθούμε ξανά και ξανά.

Όλοι κάνουν μικρές ή μεγάλες αλλαγές στις ζωή τους. Οπότε, αν μπορούν σε ένα τομέα μπορούν και σε άλλον. Τα υπόλοιπα είναι λόγια για να έχουμε ήσυχη της συνείδηση μας.

Γιατί η αλλαγή είναι τόσο δύσκολη;

Αν κοιτάξουμε τη φύση, θα δούμε πως το στρείδι παράγει μια ουσία για να καταπολεμήσει την πληγή που του προκαλούν οι κόκκοι άμμου που εισέρχονται σε αυτό και το αποτέλεσμα αυτής της ουσίας ονομάζεται μαργαριτάρι!

Τα δύσκολα και όσα μας κρατούν πίσω μπορεί να είναι η αιτία να αναδείξουμε το μαργαριτάρι μας και τον καλύτερο εαυτό μας και αυτό φυσικά είναι επιλογή μας.

Η κάθε αλλαγή έχει ορισμένα στάδια και απαιτεί ευθύνη, αγάπη προς τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο. Αν σας πουν ειδικοί και μη ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει, σίγουρα το λένε άνθρωποι που δε θέλουν οι ίδιοι να αλλάξουν ή δε δοκίμασαν ποτέ.

Τελικά το Πάσχα μας διδάσκει πολλά σε επίπεδο αυτοβελτίωσης!

Διάβασε επίσης: Η αξία της αυτοφροντίδας

Φωτογραφία https://dadoudis.com/
Πηγή www.thriveglobal.gr

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.