Η ρεφλεξολογία ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα και στις παλάμες, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος. Διεγείροντας αυτά τα αντανακλαστικά σημεία με ειδικές πιέσεις και φυσικούς χειρισμούς, απελευθερώνονται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του σώματος κι έτσι επιτυγχάνουμε την ενεργοποίηση, χαλάρωση και εξισορρόπηση όλου του οργανισμού.

Η ρεφλεξολογία είναι μία τελείως φυσική και ακίνδυνη μέθοδος ενεργοποίησης της αυτοθεραπευτικής ικανότητας του οργανισμού, δεν παρεμβαίνει στον οργανισμό, δεν συνιστά ή χορηγεί φάρμακα και δεν έχει παρενέργειες.

Με τη ρεφλεξολογία μπορείτε μέσα από μία φυσική και εντελώς ακίνδυνη μέθοδο να ενεργοποιήσετε την αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού, χωρίς φάρμακα και παρενέργειες.

Στόχος της ρεφλεξολογίας είναι η ανακούφιση από τον σωματικό πόνο, η αναζωογόνηση των βιολογικών λειτουργιών του οργανισμού.

Διάβασε επίσης: Ομοιοπαθητική: Απαντήσεις σε δικές σας ερωτήσεις

Ρεφλεξολογία: πού μπορεί να μας χρησιμεύσει;

Όταν υπάρχει πόνος στη μέση, για παράδειγμα, ο ρεφλεξολόγος με ειδικούς χειρισμούς στο πέλμα μπορεί να επέμβει στην περιοχή της μέσης αλλά και στη γύρω μυϊκή περιοχή, για να τη χαλαρώσει. Παράλληλα, ενεργοποιεί όργανα τα οποία είναι υπεύθυνα να απελευθερώνουν ουσίες (όπως η φυσική ορμόνη κορτιζόλη), με αποτέλεσμα την ανακούφιση του ανθρώπου και τη γενικότερη τόνωση του ανοσοποιητικού του συστήματος.

Η ρεφλεξολογία, εκτός από χαλάρωση, στοχεύει και στην πρόληψη. Συχνά, άνθρωποι που δέχονται συνεδρίες βεβαιώνουν ότι αρρωσταίνουν πολύ δυσκολότερα τον χειμώνα απ’ ό,τι παλιότερα, και, γενικότερα, πολλοί μαρτυρούν καλύτερη διάθεση, αξιοσημείωτη αντοχή στο στρες, βελτιωμένες τις σωματικές τους λειτουργίες, τόνωση σωματική αλλά και ψυχολογική.

Δείτε περισσότερα εδώ nefer.gr

Διάβασε επίσης: Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.