Αρωματική, αλμυρή τάρτα με πέστο βασιλικού και κολοκυθάκια. Μία διαφορετική τάρτα που θα σας ξετρελάνει!
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα
Συστατικά
- 1 φύλλο σφολιάτας,
- 4 μεσαία κολοκύθια πράσινα,
- 200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες,
- 3 αβγά,
- 4 κ.σ. λάδι,
- 4 κ.σ. πέστο βασιλικού.
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκυθιά στο μαντολίνο σε πολύ λεπτές φέτες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 15 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Τα απλώνουμε σε 2 λαμαρίνες του φούρνου, τα ραντίζουμε με το λάδι, και ψήνουμε στον αέρα στους 200°C για 20 λεπτά, περίπου, ώστε να στεγνώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
- Σε ταρτιέρα απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας (όπου αρχικά έχουμε λαδώσει ελαφρώς τη βάση) και αραδιάζουμε, ακανόνιστα, τα ψημένα κολοκυθάκια.
- Χτυπάμε σε μπολ με αβγοδάρτη τα αβγά, το πέστο και το γιαούρτι. Περιχύνουμε με το μείγμα τα κολοκυθάκια, και στολίζουμε, αν θέλουμε, με 3-4 ντοματίνια (για χρώμα). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45'-60'.
Notes
Σερβίρεται είτε σαν πρώτο είτε σαν ένα διαφορετικό βραδινό.
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Τάρτα τυριών με γιαούρτι και ελαιόλαδο
Σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο
Αλμυρό cheesecake με μαρμελάδα ντομάτας
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.