Προφιτερόλ με πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη κρέμα! Το προφιτερόλ αρέσει, σχεδόν πάντα, σε όλους γι' αυτό και κλέβει τις εντυπώσεις!
Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα 30 λεπτά
Συστατικά
Για τα σουδάκια (30τεμ.)
- 90 γραμμάρια γάλα,
- 90 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
- 80 γραμμάρια βούτυρο,
- 100 γραμμάρια αλεύρι,
- 3 μεσαία αβγά,
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
- 1 πρέζα αλάτι,
- 1 πρέζα ζάχαρη.
Για την κρέμα σοκολάτας
- 1.250 γραμμάρια γάλα,
- 300 γραμμάρια ζάχαρη,
- 65 γραμμάρια αλεύρι,
- 75 γραμμάρια κακάο,
- 2 κ.σ. μέλι,
- 130 γραμμάρια κουβερτούρα,
- 2 αβγά,
- 1 βανίλια.
Για τη σαντιγί
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
- 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη,
- 1 βανίλια.
Εκτέλεση
Για τα σου
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε στα υγρά το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε το βούτυρο, και συνεχίζουμε το καβούρντισμα, σε χαμηλή φωτιά, ώστε να προκύψει μία σφιχτή ζύμη, χωρίς να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
- Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τα αβγά, και ανακατεύουμε.
- Με έναν κορνέ δημιουργούμε πάνω στο ταψί μας, πάνω σε λαδόκολλα, μικρές μπαλίτσες 3εκ., περίπου, και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου που έχουμε προθερμάνει στους 200°C, για 15 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από την προηγούμενη ή και 2 εβδομάδες πριν, διατηρώντας τα σε σακουλάκι τροφίμων στην κατάψυξη, μέχρι να τα χρειαστούμε.
Για την κρέμα σοκολάτας
- Σε μία κατσαρόλα διαλύουμε το αλεύρι και το κακάο στο γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αβγά, ελαφρώς, χτυπημένα. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως. Ολοκληρώνουμε με το μέλι και τη βανίλια. Σκεπάζουμε την επιφάνεια, πλήρως, με μεμβράνη, ώστε να μην πιάσει κρούστα, και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, τη χτυπάμε 2-3 λεπτά στη δυνατή σκάλα στο μίξερ. Αυτό θα την αφρατέψει και θα την κάνει βελούδινη!
Για τη σαντιγί
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, και προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια.
- Με τη ½ ποσότητα της σαντιγί γεμίζουμε τα σου. Την υπόλοιπη τη βάζουμε σε κορνέ και τη χρησιμοποιούμε στη συναρμολόγηση του γλυκού.
Για τη συναρμολόγηση
- Σε βαθιά πιατέλα αραδιάζουμε τα γεμισμένα σου εναλλάξ με μία ροζέτα σαντιγί. Καλύπτουμε με ⅓ από την κρέμα σοκολάτα, στρώνουμε άλλη μία σειρά σου με σαντιγί εναλλάξ, και συνεχίζουμε, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ολοκληρώνουμε στολίζοντας την επιφάνεια με ροζέτες σαντιγί.
Notes
Έτοιμο το προφιτερόλ με πανεύκολη κρέμα και είναι, πραγματικά,...κόλαση!
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Γεμιστοί λουκουμάδες με σοκολάτα
Τρουφάκια σοκολάτας με γκοφρέτα
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

















