Η‌ ‌σημασία‌ ‌του‌ ‌fitness‌ ‌κατά‌ ‌τη‌ ‌διάρκεια‌ ‌της‌ ‌COVID-19‌ ‌

Καθώς πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες παραμένουν περιορισμένες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί το κίνητρο για άσκηση. Με τις προκλήσεις της εργασίας από το σπίτι, και την περιορισμένη πρόσβαση σε εγκαταστάσεις γυμναστικής μπορεί να δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε μια ρουτίνα προπόνησης.

Μπορεί να λείπει η συντροφικότητα του γυμναστηρίου, η χαλάρωση στις πισίνες ή η κοινωνική σύνδεση στην πεζοπορία με μια ομάδα φίλων. Εάν συνηθίσατε να παρακολουθείτε ένα μάθημα γυμναστικής με έναν personal trainer, μπορεί να απογοητευτείτε από την ένταση της προπόνησης μόνοι σας.

Μπορείς να είσαι‌ ‌fitness‌ ‌κατά‌ ‌τη‌ ‌διάρκεια‌ ‌της‌ ‌COVID-19‌; ‌

Η διατήρηση μιας ρουτίνας άσκησης στο σπίτι μπορεί να μοιάζει περισσότερο με «πρέπει» απ’ ό,τι με «θέλω», αυτήν τη στιγμή.

Ειδικά με τόσο πολλούς ανθρώπους που δεν εργάζονται και αγωνίζονται οικονομικά, η γυμναστική μπορεί να μη φαίνεται σαν προτεραιότητα. Ωστόσο, ακόμα και μια μικρή δραστηριότητα μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο πόσο καλά σκέφτεστε και αισθάνεστε. Στην πραγματικότητα, η άσκηση είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία που έχουμε, για να παραμείνουμε, σωματικά και ψυχικά, υγιείς.

Είτε κρατάτε τα παιδιά σας και εργάζεστε στο σπίτι είτε είστε άνεργοι και ανησυχείτε για τα οικονομικά, πιθανότατα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε ένα έντονο, νέο πρόγραμμα γυμναστικής. Ξεκινήστε με ένα πρόγραμμα μικρής έντασης και, φυσικά, ένα πρόγραμμα που σας αρέσει.

Πώς, όμως, να ξεκινήσετε;

  • Αρχικά, εξετάστε τα επίπεδα ενέργειάς σας. Αρκετοί άνθρωποι αναφέρουν κόπωση από άγχος που σχετίζεται με τον κορωνοϊό, ή περιορισμένη ενέργεια.
  • Θέστε εύλογους στόχους εστιάζοντας στις δραστηριότητες που απολαμβάνετε. Είναι πιο πιθανό να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης εάν έχει μικρή χρονική διάρκεια, και το απολαμβάνετε.
  • Προγραμματίστε τις προπονήσεις σας. Οι άνθρωποι που οργανώνουν στο ημερολόγιό τους τις προπονήσεις τους τείνουν να τηρούν το σχέδιό τους.
  • Προγραμματίστε την προπόνησή σας την ώρα που σας ταιριάζει. Άλλοι προτιμούν νωρίς το πρωί, ενώ άλλοι είναι «βραδινοί» τύποι.
  • Να είστε συγκεκριμένοι στους στόχους σας. Αντί να στοχεύσετε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, στοχεύστε στο να προπονήστε 4 φορές την εβδομάδα για 45 λεπτά, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, το πρωί.
  • Παρακολουθήστε την πρόοδό σας με ένα application. Θα σας βοηθήσει να είστε υπεύθυνοι, και θα σας ενθαρρύνει να συνεχίσετε.
  • Πείτε το στους φίλους σας και στους δικούς σας ανθρώπους για τους νέους στόχους που θέσατε. Είναι λιγότερο πιθανό να παραλείψετε μια συνεδρία, αν γνωρίζετε ότι οι φίλοι σας θα ρωτούν για το πώς πάει το νέο σας εγχείρημα.
  • Βάλτε και άλλον στο «κόλπο». Η άσκηση με έναν φίλο μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την πορεία σας. Ρυθμίστε τακτικές ώρες για να ασκηθείτε μαζί – είτε σε κοινωνική απόσταση είτε με τηλέφωνο ή βιντεοκλήση – και προσφέρετε ο ένας στον άλλο υποστήριξη και ενθάρρυνση.

Διάβασε επίσης: Γυμναστική στο σπίτι: έχει αποτελέσματα;

Πρέπει να κάνουμε σωματική άσκηση, η πανδημία δεν αποτελεί δικαιολογία

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.