Όταν έχεις όρεξη να φας σπιτική σπανακόπιτα αλλά δεν έχεις χρόνο να τη φτιάξεις, να θυμάσαι ότι έχεις και άλλη επιλογή! Εύκολη σπανακόπιτα στο τηγάνι!
Μερίδες 6 μερίδες
Συστατικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 αυγά
- 3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 3 κ.σ. κουταλιές σιμιγδάλι
- 150 γραμμάρια τρίμματα φέτας
- 3 κ.σ. γάλα
- λίγο άνηθο
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβεις το σπανάκι, το ζεματάς για λίγα λεπτά και το στραγγίζεις να φύγουν τα πολλά υγρά.
- Σοτάρεις σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, προσθέτεις το σπανάκι, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
- Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει ελαφρά και προσθέτεις 100 γραμ. τρίμματα φέτας και ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο.
- Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, 50 γραμ. τρίμματα φέτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, το γάλα και 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Ζεσταίνεις ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που έχεις λαδώσει ελαφρά και βάζεις το μισό χυλό. Από πάνω προσθέτεις το σπανάκι και καλύπτεις με τον υπόλοιπο χυλό.
- Σκεπάζεις με το καπάκι και σιγοψήνεις στο μισό της θερμοκρασίας που έχει η κουζίνα σου. Μόλις δεις ότι οι άκρες περιμετρικά έχουν πάρει χρώμα, γυρίζεις την πίτα από την άλλη μεριά με τη βοήθεια ενός πιάτου ή με το καπάκι και συνεχίζεις το ψήσιμο χωρίς καπάκι λίγα λεπτά ακόμα.
- Η εύκολη σπανακόπιτα στο τηγάνι είναι έτοιμη!
Notes
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο
Κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια
Κανελόνια με σπανάκι, φέτα και μυρωδικά
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.