Το ζελέ μωσαϊκό είναι ένα ελαφρύ, παιχνιδιάρικο γλυκό, με 4 χρώματα που μπορεί και εντυπωσιάζει ευχάριστα τους αγαπημένους σας, γευστικά αλλά και οπτικά!
Συστατικά
- 4 φακελάκια φρουί ζελέ διαφορετικών γεύσεων και χρωμάτων παράδειγμα: κεράσι, μπανάνα, πράσινο τσάι και αλόη, πορτοκάλι,
- 4 ποτήρια ζεστό νερό,
- 3 ποτήρια κρύο νερό,
- 1 ποτήρι κρύο γάλα.
Εκτέλεση
- Παρασκευάζεις τα 3 φακελάκια ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει η συσκευασία, και τα τοποθετείς σε 3 διαφορετικά ορθογώνια σκεύη, έτσι ώστε, όταν πήξουν, να μπορείς να τα κόψεις σε κυβάκια.
- Στο τέταρτο φακελάκι ζελέ (το πιο ανοιχτόχρωμο) αντικαθιστάς το κρύο νερό με γάλα. Αφήνεις να κρυώσει, εντελώς, χωρίς, όμως, να πήξει.
- Βάζεις τα πολύχρωμα κυβάκια σε μία φόρμα, και περιχύνεις με το ζελέ που έχεις φτιάξει με το γάλα. Αφήνεις να πήξει, κι αυτό, και σερβίρεις σε κομμάτια.
- Αν δε βρείς διαφορετικά χρώματα φρουί ζελέ μπορείς να επιλέξεις κεράσι και μπανάνα, και με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής να δημιουργήσεις το πράσινο και το πορτοκαλί.
Notes
Καλή σας απόλαυση!
Διάβασε επίσης: Πανεύκολη πανακότα με σως μανταρινιού
Lemon Pie : Η γνωστή τάρτα λεμονιού
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.