Αρχική Συνεργάτες Ευανθία Γούτσιου

  Ευανθία Γούτσιου

  0

  Αποφοίτησα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2011. Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου και είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Έχω μεταπτυχιακό τίτλο στις Επιστήμες της Αγωγής και κατάρτιση στη Συμβουλευτική. Έπειτα από το τέλος των σπουδών μου ζω και εργάζομαι στην Κατερίνη ως ελεύθερος επαγγελματίας.

  Ασχολούμαι εξ ολοκλήρου με θέματα που σχετίζονται με την πορεία της ανάπτυξης και τα ελλείμματά της από τη βρεφική ηλικία ως την εφηβεία. Συγκεκριμένα, η ενασχόληση αφορά στην παρέμβαση σε διαταραχές της ανάπτυξης όπως ο αυτισμός, προβλήματα συμπεριφοράς όπως η επιθετικότητα και συναισθηματικές διαταραχές όπως το άγχος και η χαμηλή αυτοεκτίμηση. Παράλληλα, παρέχω συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς αλλά και εφήβους.
  Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είμαι επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με κύριο έργο την αξιολόγηση της ψυχοκινητικής ανάπτυξης των πρόωρων βρεφών που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.  Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας παρακολουθώ σεμινάρια και ενημερώνομαι σχετικά με τα θέματα που άπτονται των δραστηριοτήτων μου.

  Στόχος μου είναι να μπορώ να βοηθάω τα παιδιά να αναπτύσσονται, να εντάσσονται ομαλά στην κοινωνική πραγματικότητα και να μπορούν να διαχειρίζονται τις αρνητικές συνθήκες που πιθανόν να τους περιβάλλουν.

  Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.