Θέλετε να φτιάξετε μία σούπα αλλά θέλετε και κάτι διαφορετικό; Τι θα λέγατε για γαριδόσουπα με κριθαράκι; Πεντανόστιμη σούπα που μπορείτε να απολαύσετε μέσα στην εβδομάδα αλλά και σαν πρώτο πιάτο ακόμα και σε επίσημα τραπέζια!
Μερίδες 4
Συστατικά
- ½ κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση γάμπαρη,
- 8 καρότα σε ροδέλες,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- ½ κούπα κριθαράκι,
- 1 ματσάκι άνηθος,
- 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
- χυμός λεμονιού,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- μπούκοβο, προαιρετικά.
Εκτέλεση
- Καθαρίζεις τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι, και κρατάς τα κεφάλια τους.
- Βράζεις τα κεφάλια με 2 λίτρα αλατισμένο νερό, μέχρι να μείνει το μισό περίπου στην κατσαρόλα. Σουρώνεις, και στον ζωμό βάζεις να βράσουν τα καρότα, σε ροδέλες, και τον άνηθο.
- Προσθέτεις αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, πολτοποιείς τα μισά στο multi και κρατάς τον πολτό στην άκρη.
- Συμπληρώνεις ζεστό νερό στην κατσαρόλα, αν χρειάζεται, και προσθέτεις το κριθαράκι. Αν δε θέλεις τη σούπα ζουμερή προσθέτεις λίγο κριθαράκι παραπάνω.
- Στον μισό χρόνο βρασμού βάζεις στην κατσαρόλα τις γαρίδες και τον πολτό και σιγοβράζεις ανακατεύοντας συχνά για 6-7 λεπτά.
- Σερβίρεις τη σούπα με φρέσκο χυμό λεμονιού και, αν σου αρέσουν τα καυτερά, πασπαλίζεις με μπούκοβο.
Notes
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Σουφλέ σπανάκι με γαρίδες και καπνιστό σολομό
Καλαμάρι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.