Αρχική Συνταγές Γαριδόσουπα με κριθαράκι

Γαριδόσουπα με κριθαράκι

0

 

Θέλετε να φτιάξετε μία σούπα αλλά θέλετε και κάτι διαφορετικό; Τι θα λέγατε για γαριδόσουπα με κριθαράκι; Πεντανόστιμη σούπα που μπορείτε να απολαύσετε μέσα στην εβδομάδα αλλά και σαν πρώτο πιάτο ακόμα και σε επίσημα τραπέζια!
Πιάτο dinner, lunch
Λέξεις-κλειδιά γαρίδες, γαριδόσουπα, κριθαράκι, σούπα
Μερίδες 4
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • ½ κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση γάμπαρη,
  • 8 καρότα σε ροδέλες,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • ½ κούπα κριθαράκι,
  • 1 ματσάκι άνηθος,
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
  • χυμός λεμονιού,
  • αλάτι,
  • πιπέρι,
  • μπούκοβο, προαιρετικά.

Εκτέλεση

  • Καθαρίζεις τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι, και κρατάς τα κεφάλια τους.
  • Βράζεις τα κεφάλια με 2 λίτρα αλατισμένο νερό, μέχρι να μείνει το μισό περίπου στην κατσαρόλα. Σουρώνεις, και στον ζωμό βάζεις να βράσουν τα καρότα, σε ροδέλες, και τον άνηθο.
  • Προσθέτεις αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, πολτοποιείς τα μισά στο multi και κρατάς τον πολτό στην άκρη.
  • Συμπληρώνεις ζεστό νερό στην κατσαρόλα, αν χρειάζεται, και προσθέτεις το κριθαράκι. Αν δε θέλεις τη σούπα ζουμερή προσθέτεις λίγο κριθαράκι παραπάνω.
  • Στον μισό χρόνο βρασμού βάζεις στην κατσαρόλα τις γαρίδες και τον πολτό και σιγοβράζεις ανακατεύοντας συχνά για 6-7 λεπτά.
  • Σερβίρεις τη σούπα με φρέσκο χυμό λεμονιού και, αν σου αρέσουν τα καυτερά, πασπαλίζεις με μπούκοβο.

Notes

Καλή σας απόλαυση!

Δοκίμασε επίσης: Σουφλέ σπανάκι με γαρίδες και καπνιστό σολομό

Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι

Καλαμάρι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.