Τα mendiants είναι τα παραδοσιακά Γαλλικά σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Γίνονται πολύ εύκολα και είναι ιδανικά για γιορτινά κεράσματα και μικρά χειροποίητα δωράκια. Τα υλικά τους είναι μόνο σοκολάτα, ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα γι' αυτό σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις τα καλυτέρα υλικά!
Μερίδες 20 σοκολατάκια
Συστατικά
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- ξηροί καρποί της επιλογής σας
- αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φουρνάκι μικροκυμάτων, για 60 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντάς την με μια σπάτουλα κάθε 20 δευτερόλεπτα. Μπορείς να επιλέξεις κουβερτούρα υγείας, γάλακτος, λευκή ή και τις τρεις γεύσεις.
- Στρώνεις ένα φύλλο λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και μοιράζεις εκεί κουταλιές από τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάς ελαφρά τη λαμαρίνα να απλώσει η σοκολάτα και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.
- Περιμένεις να στερεοποιηθούν καλά τα σοκολατάκια πριν τα ξεκολλήσεις από τη λαδόκολλα.
- Αν έχεις μικρές θήκες σιλικόνης για μάφινς μπορείς να βάλεις εκεί τις κουταλίτσες σοκολάτας για να πετύχεις ομοιόμορφο σχήμα στα σοκολατάκια σου.
- Προσοχή! Δεν τα βάζεις στο ψυγείο γιατί η κουβερτούρα χάνει τη λάμψη και τη γεύση της.
Notes
Θα βγουν περίπου 20 με 30 σοκολατάκια mendiants ανάλογα πόσο μικρά ή μεγάλα θέλετε να τα κάνετε!
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Τρουφάκια λευκής σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης και cranberries
Κορμός σοκολάτας με κουβερτούρα και μπισκότα
Fudge σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.