Αρχική Συνταγές Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και μουστάρδα

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και μουστάρδα

0

 

Φτιάξτε τις πιο νόστιμες γαρίδες σαγανάκι με ούζο και μουστάρδα, και θα με θυμηθείτε! Ένα υπέροχο και εύκολο φαγητό που θα συνοδεύσει εξαιρετικά το ουζάκι σας!
Πιάτο dinner, lunch
Κουζίνα Mediterranean
Λέξεις-κλειδιά γαρίδες, μουστάρδα, ούζο
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 5 λεπτά
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • 1 κιλό γαρίδες,
  • 1 σφηνάκι ούζο,
  • 1 λεμόνι, τον χυμό του,
  • 2 κ.σ. μουστάρδα,
  • ½ ποτήρι ζεστό νερό,
  • φρέσκια ρίγανη,
  • λίγο ελαιόλαδο,
  • αλάτι,
  • πιπέρι.

Εκτέλεση

  • Aφαιρείς τα κεφάλια από τις γαρίδες όπως και το εντεράκι που έχουν στη ράχη τους. Ξεπλένεις καλά και τις αφήνεις στο σουρωτήρι να φύγει το νερό.
  • Ζεσταίνεις 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σ'ενα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και σοτάρεις τις γαρίδες 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.
  • Σβήνεις με το ούζο, αλατοπιπερώνεις και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτεις τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη φρέσκια ρίγανη και το ζεστό νερό.
  • Σιγοβράζεις 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα και σερβίρεις.

Notes

Να θυμάσαι!
  • Αν βάλεις αποξηραμένη ρίγανη, την προσθέτεις στο τέλος για να μην πικρίσει.
  • Η συνταγή είναι το ίδιο νόστιμη με όποια ποικιλία γαρίδας επιλέξεις, ακόμα και κατεψυγμένη. Οι φρέσκες μεγάλες γαρίδες, όμως, κι ειδικά η γάμπαρη, εκτοξεύει τη γεύση.
Καλή σας όρεξη!

Δοκίμασε επίσης: Σουφλέ σπανάκι με γαρίδες και καπνιστό σολομό

Γαριδόσουπα με κριθαράκι

Καλαμάρι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.