Καραμελωμένα φιλέτα σολομού για τους λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων!
Μερίδες 2 μερίδες
Συστατικά
- 2 μεγάλα φιλέτα σολομού ,
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο,
- 1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο,
- 1 κ.γ. μέλι,
- 1 κ.γ. πετιμέζι,
- ξύσμα λεμονιού,
- σκόρδο σε σκόνη,
- πάπρικα,
- αποξηραμένος κόλιανδρος
- αλάτι.
Εκτέλεση
- Ανακατεύεις όλα τα υλικά και αλείφεις τα φιλέτα με το μείγμα.
- Αφήνεις τα φιλέτα στο ψυγείο 1 ώρα να μαριναριστούν.
- Ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, χωρίς επιπλέον λάδι, για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Μόλις δεις πως αλλάζει το χρώμα τους, ως τη μέση περίπου, τα γυρίζεις κι από την άλλη. Σερβίρεις με φρέσκο χυμό λεμονιού.
Notes
Μπορείς να συνοδέψεις τα φιλέτα σολομού με λαχανικά ή με ρυζάκι!
Καλή σας όρεξη!
Δοκίμασε επίσης: Μακαρονοσαλάτα με καπνιστό σολομό και μους αβοκάντο
Σουφλέ σπανάκι με γαρίδες και καπνιστό σολομό
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.